WORKSHOPS VOORJAAR 2022:

  • don 20/1/22, 19-22u: Manon rolbiscuit ->verplaatst naar don 3/3, 19u (VOLZET, reservelijst)
  • za 22/1/22, 9u30-12u30: Regenboogdripcake -> verplaatst naar za 26/2, 9u30 (nog maar 2 plaatsen)
  • don 27/1/22, 19-22u: Pinguïns in het zwembad -> verplaatst naar don 2/6, 19u (nog maar 3 plaatsen)
  • za 29/1/22, 9u30-13u: Donuts (VOLZET, reservelijst)
  • don 3/2/22, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP): Trendy soesjes (VOLZET, reservelijst)
  • don 3/2/22, 19-22u: Botercrème recepten (VOLZET, reservelijst)
  • za 5/2/22, 9u30-12u30:  Verrassingstaart met figuur (vb: bumba) (VOLZET, reservelijst)
  • don 10/2/22, 19-22u: Wintertaart met meringuepops (VOLZET, reservelijst)
  • za 12/2/22, 9u30-12u30: Red velvet Valentijnstaart (VOLZET, reservelijst)
  • don 17/2/22, 19-22u: Pimp je taart – taartvullingen (VOLZET, reservelijst)
  • za 19/2/22, 9u30-12u30: Zwarte woudtaart (VOLZET, reservelijst)
  • za 19/2/22, 15-18u: Rolbiscuit Manon (VOLZET)
  • don 24/2/22, 19-22u: Dripcake (VOLZET, reservelijst)
  • za 26/2/22, 9u30-12u30: Regenboogdripcake (VOLZET, reservelijst)
  • woe 2/3/22, 13u30-16u30: Ouder-kind workshop krokus: Frozentaart
  • don 3/3/22, 13u30-16u30: Ouder-kind workshop krokus: Eenhoorn koekjestaart
  • don 3/3, 19-22u: Rolbiscuit manon (VOLZET, reservelijst)
  • za 5/3/22, 9u30-12u30: Petit fours (VOLZET, reservelijst)
  • don 10/3/22, 19-22u: Heerlijke tartelettes (kleine taartjes) (VOLZET, reservelijst)
  • za 12/3/22, 9u30-12u30: Chocolade cookie cake (VOLZET, reservelijst)
  • don 17/3/22, 19-22u: Vegan desserts (VOLZET, reservelijst)
  • za 19/3/22, 9u30-12u30: Botercrème recepten (VOLZET, reservelijst)
  • don 24/3/22, 19-22u: Galaxy taart (nog maar 1 plaats!)
  •  za 26/3/22, 9u30-12u30: Tweekleurentaart
  • don 31/3/22, 19-22u: Koekjes enzo (VOLZET, reservelijst)
  • za 2/4/22, 9u30-12u30: Cookie monster taart
  • don 21/4, 9u30-12u30: Red velvet feesttaart (DAGWORKSHOP, nog maar 1 plaats!)
  • don 2/6, 19-22u: Pinguïns in het zwembad (nog maar 3 plaatsen!)

Manon rolbiscuit

In deze workshop leer je alle tips en tricks om een geslaagde rolbiscuit te maken. We maken een taart waarin de smaken de bekende manonpraline – praliné, mokka en witte chocolade – gecombineerd worden. We werken de biscuit af in winterthema.

Wanneer: za 19/2/22, 15-18u OF don 3/3, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Regenboogdripcake

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm) strak af met botercrème in regenboogkleuren. We maken decoratieve lolly’s uit suikerpasta en werken de taart af met een dripglazuur.

Wanneer: za 26/2/22, 9u30-12u30
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (werken met spuitzak & strak afsmeren)
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Pinguïns in het zwembad

We vullen een taart (diameter 18 cm) en smeren ze af met botercrème om ze nadien te bekleden met suikerpasta. We maken een vijver op de taart met doorzichtig water dat net echt lijkt en naar limonade smaakt. Daarna leer je pinguïns boetseren om de taart af te maken. In deze workshop leer je heel wat basistechnieken voor taartdecoratie. Deze workshop is dus zeer geschikt als eerste kennismaking met taartdecoratie.

Wanneer: don 2/6, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Donuts

Je leert alle stappen voor het maken van donuts: van deeg maken, laten rijzen, frituren tot glazuren. We maken verschillende glazuurtjes om de donuts mee af te werken: witte en pure chocoladeglazuur, suikerglazuur, citroenglazuur en karamelglazuur. We vullen ook enkele donuts met banketbakkersroom.

Wanneer: za 29/1/22, 9u30-13u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Trendy soesjes

We maken soezendeeg en spuiten hier kleine soesjes van. Ook tijgersoezen komen aan bod. We maken allerlei vullingen zoals (mokka)banketbakkersroom, frambozenmousse, ananas-mascarponemousse en sinaasappel-chocomousse om de soesjes mee te vullen en werken ze af met verschillende types glazuur.

Wanneer: don 3/2/22, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:51 euro
Meebrengen:
schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Verrassingstaart met figuurtje

Tijdens deze workshop leer je heel wat basistechnieken om mooie taarten te kunnen decoreren. Je leert een taart vullen, afsmeren met botercrème en bekleden met suikerpasta (met het verrassingseffect!). Daarna leer je een leuk figuurtje boetseren naar keuze dat uit de taart komt ‘springen’.

Wanneer: za 5/2/22, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Wintertaart met meringuepops

We gaan aan de slag om een taart te vullen en strak af te smeren met botercrème. Je leert ook een nonchalant en winters ombre-effect creëren aan de zijkant van de taart. We maken ook kerstboompjes en een sneeuwman uit meringue (schuimpjes) om de taart mee te decoreren.

Wanneer: za 8/1/22 (VOLZET) of don 10/2/22, 19-22u
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (spuitzak gebruiken)
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Red velvet Valentijnstaart

Tijdens deze workshop bakken we een red velvet sponge cake die we vullen met een zachte roomkaasbotercrème en rodevruchtengelei. We werken de taart af als naked cake en met rode vruchten. Een verrukkelijke taart voor een speciale gelegenheid!

Wanneer: za 12/2/22, 9u30-12u30
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Pimp je taart

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.

Wanneer: don 17/2/22, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Zwarte woudtaart

We bakken chocoladebiscuit en vullen de biscuit met slagroom en krieken. De taart wordt afgewerkt met zelfgemaakte chocoladedecoraties en een rand met chocoladekrullen, zoals op de foto.

Wanneer: za 19/2/22, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Dripcake

Tijdens deze workshop maken we Italiaanse botercrème (obv niet-gepasteuriseerd eiwit). Hiermee smeren we de taart strak af. Daarna maken we een drip van witte chocolade, die een mooi kleurtje krijgt. We werken de taart verder af met chocoladedecoraties en koekjes/snoep.

Wanneer: don 24/2/22, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Petit fours

Tijdens deze workshop maken we allerlei minigebakjes zoals mini javanais met passievrucht en witte chocolade, sinaasappelkaastaartjes, chocoladetaartjes met aardbei en mini cookiecakes met frambozenmousse.

Wanneer: za 5/3/22, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Tartelettes (kleine taartjes)

In deze workshop leer je alles over kleine taartjes. We gebruiken verschillende degen zoals kruimeldeeg, Bretoense zanddeeg en boterdeeg. We maken Bretoense appeltaartjes, tiramisutaartjes met Bretoens zanddeeg, chocolade-karameltaartjes met stukjes banaan en krieken-chocomoussetaartjes. Om duimen en vingers bij af te likken! 🙂

Wanneer: don 10/3/22, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Chocolade cookie cake

In deze workshop maken we een cookie cake met een chocolade kruimeldeeg en twee verschillende toppings: een roomkaastopping en een nutellamoussetopping. We versieren de taart met allerlei chocolade lekkers, zoals maltesers, bueno, oreo’s, … Een droom voor elke chocoladeliefhebber!

Wanneer: za 12/3/22, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Vegan gebak

Tijdens deze workshop leer je enkele veganistische topreceptjes maken. We maken brownierepen met chocomousse, citroentaartjes met ‘meringue’, fruitmousse en chocolate chip cupcakes met botercrème. Dit alles maken we zonder eieren, melkproducten of gelatine. Als vervangende producten gebruiken we makkelijk verkrijgbare (en soms verrassende) ingrediënten zoals agar agar, kokosmelk/room, sojaproducten, … Er wordt wel gebruik gemaakt van suiker en gewone bloem. Deze receptjes zijn ideaal om thuis ook een lekker dessertje op tafel te kunnen toveren voor mensen die vegan eten of intoleranties hebben!

Wanneer: don 17/3/22, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker 
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Botercrème recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en leer je verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes in miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.

Wanneer: don 3/2/22, 19-22u OF za 19/3/22, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Galaxytaart

Tijdens deze workshop vullen we een taart, smeren ze strak af met botercrème en creëren een galaxy-effect met verschillende kleuren en een melkweg. We boetseren planeten uit suikerpasta ter afwerking van deze ruimtetaart.

Wanneer: don 24/3/22, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Tweekleurentaart beertje/baby

Tijdens deze workshop vullen we een taart en smeren ze strak af met botercrème in 2 kleuren (roze en blauw). We boetseren een figuurtje (beertje of baby) op de maan om de taart verder af te werken in thema.

Wanneer: za 26/3/22, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Speciale koekjes

Tijdens deze workshop leer je enkele originele koekjesrecepten maken, waaronder melocakes, een karamel-noten snoepreep, oreokoekjes, chocoladefudge en gevulde chocolate chip cookies.

Wanneer: don 31/3/22, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cookie monster taart

Tijdens deze workshop gaan we een biscuit (diameter 15 cm) vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We maken cookie monster uit rice krispies en werken hem af met haar van botercrème en een gezichtje uit suikerpasta. De taart wordt verder afwerkt als koekjespot.

Wanneer: za 2/4/22, 9u30-12u30
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (vullen, afsmeren, bekleden met suikerpasta)
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een getal tussen 1 en 8 in.