Lessenreeks taartdecoratie

Wil u graag zelf leren taarten te versieren? Met onze 5-delige lessenreeks leert u allerlei technieken vanaf de basis tot en met een volledige 3D- taart.

WORKSHOP CADEAU GEVEN? BESTEL HIER JE CADEAUBON.

LESDATA

 • Cursussen voorjaar 2022:
  • Groep 3: (VOLZET, reservelijst)
   Woensdagavonden 4/5, 11/5, 18/5, 25/5, 1/6 van 19-22u.
  • Groep 4: (VOLZET, reservelijst)
   Woensdagavonden 8/6, 15/6, 22/6, 29/6, 6/7 van 19-22u.
  • Groep 5:
   Woensdagavonden 13/7, 20/7, 27/7, 3/8, 10/8 van 19-22u.
  • Groep 6:
   Woensdagavonden 7/9, 14/9, 21/9, 28/9, 5/10 van 19-22u.

   Word je graag op de hoogte gehouden van nieuwe data of wanneer inschrijven mogelijk is? Geef je e-mailadres door via het inschrijvingsformulier onderaan deze pagina.
 • Praktische info:
  De lessen gaan door in het atelier van Anouchka’s Piece of Cake te Geel en duren telkens ongeveer 3 uur. De kostprijs voor de lessenreeks is 250 euro. Onderaan deze pagina vind je het inschrijvingsformulier.
  Gelieve voor de lessen een schort, keukenhanddoek, vaatdoek (vodje) mee te brengen en een doos (min diameter 22 cm) om de taart in te transporteren.

Voor de vervolgcursus vindt u hier alle informatie.

Er zijn ook losse workshops per thema, waar je voor kan inschrijven. Deze individuele workshops taartdecoratie vindt u hier.

Basiscursus

Les 1 : Basisles

 
We starten met de basis en bakken een luchtige biscuit. We maken zelf botercrème en leren hoe we de taart vullen en nadien versieren aan de hand van de spuittechnieken die we oefenen. Met de technieken die we hier leren, ben je nadien in staat om heel wat leuke taarten te creeëren!

– Les 2 : Taart met bloemenmandje

 
In deze les leren we de techniek van weven en leren we bloemen in botercrème spuiten. We versieren onze taart als bloemenmandje.

– Les 3 : Ganachetaart met bloemen en blaadjes in rolfondant

Gebak
Deze les maken we verschillende soorten bloemetjes en blaadjes in rolfondant. We leren hoe we de bloemen een meer realistische look geven en ze ‘tot leven’ laten komen. We leren ook hoe we een taart overgieten met ganache.

– Les 4 : Taart met tekening

ariel taart
Tijdens deze les leren we hoe je een tekening in botercrème overbrengt op een taart. Je mag zelf je eigen voorbeeldtekening meebrengen (afmetingen tekening: max 12cmx12cm).

–  Les 5 : Taart in 3D

Tijdens deze les maken we een taart in 3D. We starten van een gewone rond taart en gaan deze in de vorm snijden van het hoofd van een hondje. Daarna bekleden we de taart met suikerpasta (rolfondant) en werken ze verder af tot een leuke hond.

Inschrijvingsformulier lessenreeks

OPGELET: U krijgt steeds een persoonlijke mail met een bevestiging van uw inschrijving of melding dat de workshop volzet is. Indien u binnen de twee dagen na inschrijving geen bericht hebt ontvangen, zit deze mogelijk in uw junkmail. Kijk dit dus steeds even na.
Uw inschrijving is pas volledig in orde na betaling van het inschrijvingsgeld.

Enkele resultaten van de leerlingen:

Indien u nog vragen heeft, contacteer ons hier.

Bij het reserveren van een workshop gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.