Vervolgcursus taartdecoratie

Voor wie de basiscursus taartdecoratie gevolgd heeft of de basistechnieken van het versieren van taarten al onder de knie heeft, maar graag nog bijleert is er nu de vervolgcursus taartdecoratie. In deze reeks van 4 lessen leer je ondermeer werken met royal icing, gumpaste en gelatine en leer je een stapeltaart maken.

LESDATA NAJAAR 2021:

woensdagavond 1/12, 23/3, 20/4, 27/4, 19-22u (VOLZET)

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er nieuwe workshops georganiseerd worden?
Geef je emailadres dan door voor de mailinglijst via het inschrijvingsformulier onderaan. 

Overzicht van de lesinhoud:

Les 1 : Gumpaste bloemen

gumpaste bloemen suikerpasta roosjes assortiment 

Tijdens deze les leer je allerlei bloemen in gumpaste maken. We leren hier hoe je levensechte roosjes, vergeet- mij-nietjes, calla lelies, … maakt in suikerpasta en maken hier een mooi assortimentje van, dat bovenop een taart kan geplaatst worden.  

– Les 2 : Royal icing decoratietechnieken

In deze les leren we royal icing maken en op verschillende manieren gebruiken. We gebruiken cupcakes als basis voor onze decoraties en bekleden ze met suikerpasta. Daarna oefenen we brushed embroidery, krullen en bloemetjes spuiten, een reliëfmat en stencil gebruiken en een figuurtje spuiten in royal icing.

– Les 3 : Stapeltaart maken – Deel 1

gelatine bloemen en vlinders taartdecoratie
In deze les leer je gelatine gebruiken om decoratieve elementen aan je taart toe te voegen. We maken hiermee vlinders en we beginnen ook met de voorbereidingen voor onze stapeltaart van echte biscuit.

Les 4 : Stapeltaart maken – Deel 2

P1080775

We werken onze gelatine vlinders af om ze nadien op onze stapeltaart te plaatsen. Je leert de biscuits bekleden, verstevigen en stapelen om ze nadien te versieren. Dit kan met faux roosjes & blaadjes zijn, strik(ken), gedrapeerde fondant of gelatine decoraties of volgens je eigen ideeën.

Praktische info:

Voor de hele lessenreeks betaalt u 195 euro. De lessen gaan door in het atelier van Anouchka’s Piece of Cake te Geel, starten telkens om 19u en duren ongeveer 3 uur.

OPGELET: U krijgt steeds een persoonlijke mail met een bevestiging van uw inschrijving of melding dat de workshop volzet is. Indien u binnen de twee dagen na inschrijving geen bericht hebt ontvangen, zit deze mogelijk in uw junkmail. Kijk dit dus steeds even na.

Gelieve voor de lessen een schort en handdoek mee te brengen. Tijdens de tweede en de laatste les breng je ook je taartdoos mee.

Indien u nog vragen heeft, contacteer ons hier

Bij het reserveren van een workshop gaat u akkoord met de algemene voorwaarden.

Enkele resultaten van deelnemers: