Vervolgcursus taartdecoratie

Voor wie de basiscursus taartdecoratie gevolgd heeft of de basistechnieken van het versieren van taarten al onder de knie heeft, maar graag nog bijleert is er nu de vervolgcursus taartdecoratie. In deze reeks van 4 lessen leer je ondermeer werken met royal icing, gumpaste en gelatine en leer je een stapeltaart maken.

Data vervolgcursus lente 2024:

  • woe 17/4
  • woe 24/4
  • woe 1/5 (dag van de arbeid)
  • woe 15/5
    Telkens van 19-22u.

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe lesdata, geef dan onderaan je gegevens door en dan krijg je een e-mail van zodra er nieuwe workshopdata bekend zijn.

Overzicht van de lesinhoud:

Les 1 : Gumpaste bloemen

 

Tijdens deze les leer je allerlei bloemen in gumpaste maken. We leren hier hoe je levensechte roosjes, vergeet- mij-nietjes, calla lelies, … maakt in suikerpasta en maken hier een mooi assortimentje van, dat bovenop een taart kan geplaatst worden.  

– Les 2 : Royal icing decoratietechnieken

In deze les leren we royal icing maken en op verschillende manieren gebruiken. We gebruiken cupcakes als basis voor onze decoraties en bekleden ze met suikerpasta. Daarna oefenen we brushed embroidery, krullen en bloemetjes spuiten, een reliëfmat en stencil gebruiken en een figuurtje spuiten in royal icing.

– Les 3 : Stapeltaart maken – Deel 1

In deze les leer je gelatine gebruiken om decoratieve elementen aan je taart toe te voegen. We maken hiermee vlinders en we beginnen ook met de voorbereidingen voor onze stapeltaart van echte biscuit.

Les 4 : Stapeltaart maken – Deel 2

We werken onze gelatine vlinders af om ze eventueel nadien op onze stapeltaart te plaatsen. Je leert de biscuits bekleden, verstevigen en stapelen om ze nadien te versieren. Dit kan met faux roosjes & blaadjes zijn, strik(ken), gedrapeerde fondant, gelatine decoraties of volgens je eigen ideeën.

Praktische info:

Voor de hele lessenreeks betaalt u 225 euro. De lessen gaan door in het atelier van Anouchka’s Piece of Cake te Geel, starten telkens om 19u en duren ongeveer 3 uur.

Gelieve voor de lessen een schort en keukenhanddoek mee te brengen. Tijdens de tweede en de laatste les breng je ook je taartdoos mee.

Wil je op de hoogte gehouden worden wanneer er nieuwe workshops georganiseerd worden? Geef dan hieronder je e-mailadres door voor de mailinglijst.

 

Indien u nog vragen heeft, contacteer ons hier

Enkele resultaten van deelnemers: