WORKSHOPOVERZICHT NAJAAR 2021:

Wil je op de hoogte gehouden worden van de  nieuwe workshopdata? Geef onderaan je e-mailadres door.

  • don 2/9, 19-22u: Pimp je taart – taartvullingen (VOLZET, reservelijst)
  • za 4/9, 9u30-12u30: Cupcakes met vetplantjes en cactussen (VOLZET, reservelijst)
  • don 9/9, 19-22u: Vosjestaart (VOLZET, reservelijst)
  • za 11/9, 9u30-13u: Donuts (VOLZET, reservelijst)
  • don 16/9, 19-22u: Cookie cake met fruit (VOLZET, reservelijst)
  • za 18/9, 9u30-12u30: Moddertaart met varkentjes
  • don 23/9, 9u30-12u30 (VOORMIDDAG): Botercrème recepten (VOLZET, reservelijst)
  • don 30/9, 19-22u: Berk met bloemen/vogeltjes (VOLZET, reservelijst)
  • za 2/10, 9u30-12u30: Red velvet feesttaart (VOLZET, reservelijst)
  • don 7/10, 19-22u: Chocolade cookie cake (VOLZET, reservelijst)
  • za 9/10, 9u30-12u30: Bakken met fruit (VOLZET, reservelijst)
  • don 14/10, 19-22u: Dessertglaasjes (VOLZET, reservelijst)
  • za 16/10, 9u30-12u30: Tartelettes (kleine taartjes) (VOLZET, reservelijst)
  • don 28/10, 19-22u: Cookie monster taart (VOLZET, reservelijst)
  • za 30/10, 9u30-12u30: Regenboogdripcake (VOLZET, reservelijst)
  • woe 3/11, 13u30-17u: ouder-kind workshop Donuts
  • don 4/11, 14u-17u: ouder-kind workshop Egeltaart
  • don 11/11, 19-22u: Zwarte woudtaart (VOLZET, reservelijst)
  • za 13/11, 9u30-12u30: Trendy soesjes (VOLZET, reservelijst)
  • don 25/11, 9u30-12u30 (VOORMIDDAG): Regenboogdripcake (VOLZET, reservelijst)
  • don 23/12, 9u30-12u30 (VOORMIDDAG): Red velvet feesttaart (VOLZET, reservelijst)

Het niveau van de workshops staat telkens vermeld bij de uitgebreide omschrijving van de workshop.
Voor taartdecoratieworkshops waarbij er vermeld staat dat je basiskennis van taartdecoratie nodig hebt, wordt verwacht dat je volgende zaken zelfstandig kan: een taart vullen en strak afsmeren met botercrème, een taart bekleden met suikerpasta, basisdecoraties maken in suikerpasta.
Indien je nog geen ervaring hebt met bakken, kies je best als eerste workshop eentje waarbij ‘beginner’ staat vermeld.

Pimp je taart

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.

Wanneer: don 2/9, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Spuittechnieken: Vetplantjes en cactussen

In deze workshop leer je allerlei verschillende soorten vetplantjes en cactussen spuiten met botercrème. We maken hiervoor gebruik van verschillende spuitmondjes. We versieren enkele cupcakes met de geleerde spuittechnieken. De cupcakes worden al gebakken voorzien.

Wanneer: za 4/9, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Vosjestaart

Tijdens deze workshop leer je een taart (diameter 18 cm) vullen en strak afsmeren met botercrème. We kleuren botercrème in verschillende tinten oranje en gebruiken enkele verschillende spuittechnieken om het vosje verder af te werken.

Wanneer: don 9/9, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Donuts

Je leert alle stappen voor het maken van donuts: van deeg maken, laten rijzen, frituren tot glazuren. We maken verschillende glazuurtjes om de donuts mee af te werken: witte en pure chocoladeglazuur, suikerglazuur, citroenglazuur en karamelglazuur.

Wanneer: za 11/9, 9u30-13u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cookie cake met fruit

cookie cake workshop lettertaart bloemen fruit amandeldeeg kempen geel herentals kasterlee tessenderlo turnhout

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken crème Suisse (een lichte crème obv banketbakkersroom) als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar).

Wanneer: don 16/9, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Moddertaart met varkentjes

We vullen eerst de taart en smeren ze af om ze nadien af te werken met chocoladekoekjes en chocoladeglazuur.  Daarna boetseren we varkentjes uit suikerpasta om in het modderbad te leggen.

Wanneer: za 18/9, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Botercrème recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en leer je verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes in miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.

Wanneer: don 23/9, 9u30-12u30 (VOORMIDDAG)
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Berk met vogeltjes

In deze workshop gaan we een taart (diameter 15 cm) vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We gaan de taart verder afwerken tot een realistisch uitziende berkenstam. We boetseren vogeltjes en herfstblaadjes om de taart verder af te werken.

Wanneer: don 30/9, 19-22u
Niveau: het is aangeraden om al een beetje kennis te hebben van werken met suikerpasta
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Feestelijke red velvettaart

Tijdens deze workshop bakken we een red velvet sponge cake die we vullen met een zachte roomkaasbotercrème en rodevruchtengelei. We werken de taart af als naked cake en met rode vruchten. Een verrukkelijke taart voor een speciale gelegenheid!

Wanneer: za 2/10, 9u30-12u30 OF don 23/12, 9u30-12u30 (VOORMIDDAG)
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Chocolade cookie cake

In deze workshop maken we een cookie cake met een chocolade kruimeldeeg en twee verschillende toppings: een roomkaastopping en een nutellamoussetopping. We versieren de taart met allerlei chocolade lekkers, zoals maltesers, bueno, oreo’s, … Een droom voor elke chocoladeliefhebber!

Wanneer: don 7/10, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Bakken met fruit

Tijdens deze workshop leer je enkele TOPreceptjes maken met fruit. We bakken speculaascakejes met peren, bosbessen-crumblemuffins, citroen-fruittaartjes en carrotcake met ananasstukjes. Om duimen en vingers bij af te likken!

Wanneer: za 9/10, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Nieuw! Dessertglaasjes met laagjes

In deze workshop maken we Pinterestwaardige dessertglaasjes met mooie kleurrijke laagjes. We maken panna cotta met rozenwatergelei, kokosmousse met mango, een dessertglaasje met appel en vlierbloesemsiroop en een glaasje met hazelnootpastamousse. Heerlijk mooi!

Wanneer: don 14/10, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Tartelettes (kleine taartjes)

In deze workshop leer je alles over kleine taartjes. We gebruiken verschillende degen zoals kruimeldeeg en bretoense zanddeeg. We maken ondermeer Bretoense appeltaartjes, tiramisutaartjes met bretoens zanddeeg en chocolade-karameltaartjes met stukjes banaan.

Wanneer: za 16/10, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cookie monster taart

Tijdens deze workshop gaan we een biscuit (diameter 15 cm) vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We maken cookie monster uit rice krispies en werken hem af met haar van botercrème en een gezichtje uit suikerpasta. De taart wordt verder afwerkt als koekjespot.

Wanneer: don 28/10, 19-22u
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (vullen, afsmeren, bekleden met suikerpasta)
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Regenboogdripcake

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm) strak af met botercrème in regenboogkleuren. We maken decoratieve lolly’s uit suikerpasta en werken de taart af met een dripglazuur.

Wanneer: za 30/10, 9u30-12u30 OF don 25/11, 9u30-12u30 (VOORMIDDAG)
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (werken met spuitzak & strak afsmeren)
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Zwarte woudtaart

We bakken chocoladebiscuit en vullen de biscuit met slagroom en krieken. De taart wordt afgewerkt met zelfgemaakte chocoladedecoraties en een rand met chocoladekrullen, zoals op de foto.

Wanneer: don 11/11, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Trendy soesjes

We maken soezendeeg en spuiten hier kleine soesjes van. Ook tijgersoezen komen aan bod. We maken allerlei vullingen zoals (mokka)banketbakkersroom, frambozenmousse, ananas-mascarponemousse en sinaasappel-chocomousse om de soesjes mee te vullen en werken ze af met verschillende types glazuur.

Wanneer: za 13/11, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:51 euro
Meebrengen:
schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een getal tussen 1 en 8 in.