WORKSHOPS LENTE 2022:

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe workshopdata? Geef onderaan je e-mailadres door via het inschrijvingsformulier.

WORKSHOPAGENDA LENTE 2022:

  • don 21/4, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP): Red velvet feesttaart (VOLZET, reservelijst)
  • za 23/4, 9u30-12u30: Heerlijke tartelettes (VOLZET, reservelijst)
  • don 28/4, 19-22u: Berk met lentebloemetjes (VOLZET, reservelijst)
  • za 30/4, 9u30-12u30: Cactussen en vetplantjes – spuittechnieken (VOLZET, reservelijst)
  • don 5/5, 19-22u: Trendy soesjes (VOLZET, reservelijst)
  • za 7/5, 9u30-13u: Donuts (VOLZET, reservelijst)
  • don 12/5, 19-22u: Petit fours (VOLZET, reservelijst)
  • za 14/5, 9u30-12u30: Berk met lentebloemetjes (VOLZET, reservelijst)
  • don 19/5, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP): Botercrème recepten (VOLZET, reservelijst)
  • za 21/5, 9u30-12u30: Pimp je taart – taartvullingen (VOLZET, reservelijst)
  • don 26/5 (Hemelvaart), 18u45-22u15: Karamel dripcake (volzet, reservelijst)
  • don 2/6, 19-22u: Pinguïns in het zwembad (VOLZET, reservelijst)
  • za 4/6, 9u30-12u30: Surprisetaart met figuurtje (1 plaats!)
  • don 9/6, 19-22u: Onder water-taart (VOLZET, reservelijst)
  • don 16/6, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP): Regenboogdripcake (VOLZET, reservelijst)
  • za 18/6, 9u30-13u: Meringue pop taart (VOLZET, reservelijst)
  • don 23/6, 19-22u: Red velvet feesttaart (VOLZET, reservelijst!)
  • za 25/6, 9u30-12u30: Cookie cake met fruit (VOLZET, reservelijst)
  • don 30/6, 18u45-22u15: Taart met wafer paper bloem (VOLZET, reservelijst)
  • za 2/7, 9u30-12u30: Dessertglaasjes met laagjes (VOLZET, reservelijst)

Heerlijke tartelettes (kleine taartjes)

In deze workshop maken we kleine taartjes met verschillende taartdegen, zoals Bretoens zanddeeg, boterdeeg en kruimeldeeg. We maken hiermee Bretoense appeltaartjes, tiramisutaartjes, chocomousse-kriekentaartjes en karamel-chocoladetaartjes. We maken zowel gebruik van taartvormpjes als van bakringen, met heerlijke taartjes als resultaat!

Wanneer: za 23/4, 9u30-12u30
Prijs: 51 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Berk met lentebloemetjes

Tijdens deze workshop gaan we een taart (diameter 15 cm) vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We gaan de taart verder afwerken tot een realistisch uitziende berkenstam. We boetseren vogeltjes of slakjes en kleurrijke bloemetjes om de taart verder af te werken.

Wanneer: don 28/4, 19-22u OF za 14/5, 9u30-12u30
Prijs: 53 euro
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen:
schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cactussen en vetplantjes: Spuittechnieken

In deze workshop leer je allerlei verschillende soorten vetplantjes en cactussen spuiten met botercrème. We maken hiervoor gebruik van verschillende spuitmondjes. We versieren enkele cupcakes met de geleerde spuittechnieken. De cupcakes worden al gebakken voorzien.

Wanneer: za 30/4, 9u30-12u30
Prijs: 51 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Trendy soesjes

We maken soezendeeg en spuiten hier kleine soesjes van. Ook tijgersoezen komen aan bod. We maken allerlei vullingen zoals (mokka)banketbakkersroom, frambozenmousse, ananas-mascarponemousse en sinaasappel-chocomousse om de soesjes mee te vullen en werken ze af met verschillende types glazuur.

Wanneer: don 5/5, 19-22u
Prijs: 51 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Donuts

Je leert alle stappen voor het maken van donuts: van deeg maken, laten rijzen, frituren tot glazuren. We maken verschillende glazuurtjes om de donuts mee af te werken: witte en pure chocoladeglazuur, suikerglazuur, citroenglazuur en karamelglazuur.

Wanneer: za 7/5, 9u30-13u
Prijs: 55 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Petit fours

Tijdens deze workshop maken we allerlei minigebakjes: mini javanais met passievrucht en witte chocolade, sinaasappelkaastaartjes, cookie cakejes met frambozenmousse en chocoladetaartjes met aardbei

Wanneer: don 12/5, 19-22u
Prijs: 51 euro
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Botercrème recepten

botercreme recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, banketbakkersroom) en verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes als miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.

Wanneer: don 19/5, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Prijs: 51 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Pimp je taart – taartvullingen

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.

Wanneer: za 21/5, 9u30-12u30
Prijs: 51 euro
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker, gebaksdoos

Karameldripcake

Tijdens deze workshop maken we een karamelchocolademousse als vulling voor de taart. We vullen de taart en smeren ze strak af met botercrème. Daarna werken we de taart af met een karameldrip en maken we gekarameliseerde popcorn en karamelpindastukken ter decoratie. De biscuit wordt al gebakken voorzien.

Wanneer: don 26/5, 18u45u-22u15 (Hemelvaartsdag)
Prijs: 55 euro
Niveau: deze workshop is minder geschikt als eerste workshop; ervaring met vullen en afsmeren van een taart is aangeraden
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Pinguïns in het zwembad

We vullen een taart en smeren ze af met botercrème om ze nadien te bekleden met suikerpasta. We maken een zwembadje op de taart met doorzichtig water dat net echt lijkt en boetseren pinguïns of ijsbeertjes om de taart af te maken. Deze workshop is zeer geschikt als eerste workshop taartdecoratie.

Wanneer: don 2/6, 19-22u
Prijs: 51 euro
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Surprisetaart met figuurtje

In deze workshop leer je heel wat basisvaardigheden voor het decoreren van een taart. We gaan een taart (diameter 18 cm) vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We boetseren een eenvoudig figuurtje (bvb bumba, beertje, …) en we werken de taart af met een ‘surprise-effect’, zodat het lijkt alsof het figuurtje uit de taart springt. Deze workshop is zeer geschikt als eerste taartdecoratieworkshop.

Wanneer: za 4/6, 9u30-12u30
Prijs: 51 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Onder water taart

mermaid cake waterverf effect botercreme workshop geel kempen herentals kasterlee turnhout taartdecoratie onderwater zee taart retie ham tessenderlo lommel beringen westerlo

Tijdens deze workshop leer je een taart vullen en strak afsmeren met botercreme met het waterverf effect. Daarna leer je de taart afwerken in onderwaterthema (zeemeerminstaart, schelpjes, zeewier, …) zonder gebruik te maken van gespecialiseerde uitstekers/vormen, zodat je dit thuis ook makkelijk kan reproduceren.

Wanneer: don 9/6, 19-22u
Prijs: 51 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen:
schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Regenboogdripcake

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm) strak af met botercrème in regenboogkleuren. We maken decoratieve lollies uit suikerpasta en werken de taart af met een dripglaze.

Wanneer: don 16/6, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Prijs: 51 euro
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Meringue pop taart

We gaan aan de slag om een taart te vullen en strak af te smeren met botercrème. We maken lollipops met kleurrijke meringue ter decoratie van de taart. Om de taart af te werken creëren we een ‘geschilderd’ kleureneffect aan de rand van de taart.

Wanneer: za 18/6, 9u30-13u
Prijs: 55 euro
Niveau:
deze workshop is minder geschikt als eerste workshop, enige ervaring hebben met spuittechnieken/afsmeren van een taart is aangeraden.
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Red velvet feesttaart

Tijdens deze workshop bakken we een red velvet sponge cake die we vullen met een zachte roomkaasbotercreme en rodevruchtengelei. We werken de taart af als naked cake en met rode vruchten. Een verrukkelijke taart voor een speciale gelegenheid!

Wanneer: don 23/6, 19-22u
Prijs: 53 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Cookie cake met fruit

cookie cake workshop lettertaart bloemen fruit amandeldeeg kempen geel herentals kasterlee tessenderlo turnhout

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken creme Suisse (een lichte creme obv banketbakkersroom) als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar).

Wanneer: za 25/6, 9u30-12u30
Prijs: 51 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Taart met wafer paper bloem

Tijdens deze workshop vullen we een hoge taart (diameter 15 cm), smeren ze af met botercrème en bekleden ze met suikerpasta. We maken een bloem uit wafer paper en decoreren de taart met een waterverf effect. Foto volgt snel.

Wanneer: don 30/6, 18u45-22u15
Prijs: 55 euro
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Dessertglaasjes met laagjes

In deze workshop maken we pinterest waardige dessertglaasjes met mooie kleurrijke laagjes. We maken ondermeer panna cotta met rozenwatergelei, kokosmousse met mango en een dessertglaasje met de smaken van appel, vlierbloesem en limoen. Heerlijk mooi! Voor het bereiden van deze receptjes wordt er met gelatine gewerkt.

Wanneer: za 2/7, 9u30-12u30
Prijs: 53 euro
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een nummer in van 1 tot 8.