WORKSHOPOVERZICHT EINDEJAAR 2021:

Wil je op de hoogte gehouden worden van de  nieuwe workshopdata? Geef onderaan je e-mailadres door.

  • don 18/11, 19-22u: Berk met vogeltjes (VOLZET, reservelijst)
  • za 20/11, 9u30-12u30: Geodetaart
  • woe 24/11, 19-22u: Spuittechnieken – cupcakes met vetplantjes/cactussen (nog maar 2 plaatsen!)
  • za 27/11, 9u30-12u30: Chocolade cookie cake (VOLZET, reservelijst)
  • don 2/12, 19-22u: Vegan desserts (VOLZET, reservelijst)
  • za 4/12, 9u30-12u30: Rudolf Rendiertaart (VOLZET, reservelijst)
  • don 9/12, 19-22u: Wintertaart met meringuepops (VOLZET, reservelijst)
  • don 16/12, 19-22u: Botercrème recepten (VOLZET, reservelijst)
  • za 18/12, 9u30-12u30: Manon rolbiscuit (VOLZET, reservelijst)
  • woe 5/1, 13u30-16u30: Ouder-kind workshop taartdecoratie -> meer info volgt nog
  • don 6/1, 13u30-16u30: Ouder-kind workshop bakken -> meer info volgt nog
  • za 8/1, 9u30-12u30: Wintertaart meringuepops (VOLZET, reservelijst)

Het niveau van de workshops staat telkens vermeld bij de uitgebreide omschrijving van de workshop.
Voor taartdecoratieworkshops waarbij er vermeld staat dat je basiskennis van taartdecoratie nodig hebt, wordt verwacht dat je volgende zaken zelfstandig kan: een taart vullen en strak afsmeren met botercrème, een taart bekleden met suikerpasta, basisdecoraties maken in suikerpasta.
Indien je nog geen ervaring hebt met bakken, kies je best als eerste workshop eentje waarbij ‘beginner’ staat vermeld.

Berk met vogeltjes

In deze workshop gaan we een taart (diameter 15 cm) vullen, afsmeren en bekleden met suikerpasta. We gaan de taart verder afwerken tot een realistisch uitziende berkenstam. We boetseren vogeltjes en herfstblaadjes om de taart verder af te werken.

Wanneer: don 18/11, 19-22u
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (vullen, afsmeren, bekleden met suikerpasta)
Prijs:
53 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Geode taart

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm)  af met botercrème om ze nadien te bekleden met gemarmerde suikerpasta. Daarna maken we zelf de suikerkristallen en werken we de taart af met de kristallen en een gouden randje.

Wanneer: za 20/11, 9u30-12u30
Niveau: Enige ervaring met taartdecoratie is aangeraden (vullen, afsmeren, bekleden met suikerpasta)
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, keukenhanddoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Spuittechnieken – cupcakes met vetplantjes/cactussen

In deze workshop leer je allerlei verschillende soorten vetplantjes en cactussen spuiten met botercrème. We maken hiervoor gebruik van verschillende spuitmondjes. We versieren enkele cupcakes met de geleerde spuittechnieken. De cupcakes worden al gebakken voorzien.

Wanneer: woe 24/11, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs: 51 euro
Meebrengen:
schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Chocolade cookie cake

In deze workshop maken we een cookie cake met een chocolade kruimeldeeg en twee verschillende toppings: een roomkaastopping en een nutellamoussetopping. We versieren de taart met allerlei chocolade lekkers, zoals maltesers, bueno, oreo’s, … Een droom voor elke chocoladeliefhebber!

Wanneer: za 27/11, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, keukenhanddoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Vegan gebak

Tijdens deze workshop leer je enkele veganistische topreceptjes maken. We maken brownierepen met chocomousse, citroentaartjes met ‘meringue’, fruitmousse en chocolate chip cupcakes met botercrème. Dit alles maken we zonder eieren, melkproducten of gelatine. Als vervangende producten gebruiken we makkelijk verkrijgbare (en soms verrassende) ingrediënten zoals agar agar, kokosmelk/room, sojaproducten, … Er wordt wel gebruik gemaakt van suiker en gewone bloem. Deze receptjes zijn ideaal om thuis ook een lekker dessertje op tafel te kunnen toveren voor mensen die vegan eten of intoleranties hebben!

Wanneer: don 2/12, 19-22u
Niveau: alle niveaus
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Rudolf Rendiertaart

In deze workshop leer je een taart strak afsmeren met botercrème met een ombre-effect. We maken daarna een figuurtje van een rendier of een kerstman om de taart mee te versieren.

Wanneer: za 4/12, 9u30-12u30
Niveau: Alle niveaus
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Wintertaart met meringue pops

We gaan aan de slag om een taart te vullen en strak af te smeren met botercrème. Je leert ook een nonchalant en winters ombre-effect creëren aan de zijkant van de taart. We maken ook kerstboompjes en een sneeuwman uit meringue (schuimpjes) om de taart mee te decoreren.

Wanneer: don 9/12, 19-22u OF za 8/1, 9u30-12u30
Niveau: basiskennis van taartdecoratie is aangeraden (gebruik spuitzak)
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Botercrème recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en leer je verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes in miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.

Wanneer: don 16/12, 19-22u
Niveau: alle niveaus
Prijs: 51 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Manon feestelijke rolbiscuit

In deze workshop maken we een rolbiscuit met de smaken van de bekende Manon praline. We maken een biscuit waarin de smaken van praliné, mokka en witte chocolade gecombineerd worden. We werken de biscuit feestelijk af. Een echte topper voor de feestdagen!

Wanneer: za 18/12, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
51 euro
Meebrengen: schort, keukenhanddoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een getal tussen 1 en 8 in.