WORKSHOPOVERZICHT ZOMER 2022:

Wil je op de hoogte gehouden worden van de  nieuwe workshopdata? Geef onderaan de pagina je e-mailadres door.

In het atelier is een luchtreiniger en airco aanwezig.

  • za 2/7, 9u30-12u30: Dessertglaasjes met laagjes (VOLZET, reservelijst)
  • don 7/7, 19-22u: Regenboogdripcake (VOLZET, reservelijst)
  • za 9/7, 9u30-12u30: Pimp je taart – taartvullingen (VOLZET, reservelijst)
  • don 14/7, 9u30-13u (DAGWORKSHOP): Donuts
  • woe 13/7, 9u30-12u30: Ouder-kind workshop Tijgertaart/Poes (VOLZET, reservelijst)
  • za 16/7, 9u30-12u30: 3D taart Schildpad (VOLZET, reservelijst)
  • don 21/7, 9u30-16u30 (Nationale feestdag, DAGWORKSHOP): Stapeltaart met bloemen (VOLZET, reservelijst)
  • za 23/7, 9u30-12u30: Cookie cake met fruit (VOLZET, reservelijst)
  • don 28/7, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP): Botercrème bloemen – spuittechnieken (VOLZET, reservelijst)
  • za 30/7, 9u30-12u30: 3D taart Schildpad (VOLZET, reservelijst)
  • woe 3/8, 13-16u: Ouder-kind workshop Pinguintaart (VOLZET, reservelijst)
  • don 4/8, 19-22u: Tweekleurentaart met beertje (VOLZET, reservelijst)
  • za 6/8, 9u30-12u30: Vegan desserts (VOLZET, reservelijst)
  • za 3/9, 9u30-12u30: Red velvettaart (VOLZET, reservelijst)
  • don 8/9, 19u-22u: Cookie cake met fruit (VOLZET, reservelijst)
  • za 10/9, 9u30-12u30: Regenboogdripcake (VOLZET, reservelijst)
  • don 15/9, 19-22u: Dessertglaasjes met laagjes (VOLZET, reservelijst)
  • za 17/9, 9u30-12u30: Trendy soesjes (VOLZET, reservelijst)
  • don 22/9, 18u45-22u15: Meringue pop taart (VOLZET, reservelijst)
  • za 24/9, 9u30-12u30: Egeltaart (VOLZET, reservelijst)
  • don 29/9, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP): Bakken met fruit
  • za 1/10, 9u30-12u30: Botercrème recepten (VOLZET, reservelijst)

Regenboogdripcake

We vullen en smeren een biscuit (diameter 15cm) strak af met botercrème in regenboogkleuren. We maken decoratieve lolly’s uit suikerpasta en werken de taart af met een dripglazuur.

Wanneer: don 7/7, 19-22u OF za 10/9, 9u30-12u30
Niveau: Deze workshop is minder geschikt als eerste workshop; al met een spuitzak gewerkt hebben is aangeraden.
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Pimp je taart

Hou jij van het versieren van taarten, maar kan je wel wat inspiratie gebruiken wanneer het op smaken voor je taart aankomt? Dan is deze workshop iets voor jou! Je leert hier allerlei taartvullingen maken (citroenvulling, tiramisu, smurfen, speculaasmousse, aardbeienmousse) in de vorm van kleine gebakjes en je leert verschillende texturen combineren in je taart.

Wanneer: za 9/7, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Schildpad 3D

We gebruiken cake en vullen deze met hazelnootchocopasta. We snijden de taart in de vorm van een schildpad en bekleden ze met suikerpasta, om ze daarna helemaal af te werken tot een schattige zeeschildpad.

Wanneer: za 16/7, 9u30-12u30 OF za 30/7, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Donuts

Je leert alle stappen voor het maken van donuts: van deeg maken, laten rijzen, frituren tot glazuren. We maken verschillende glazuurtjes om de donuts mee af te werken: witte en pure chocoladeglazuur, suikerglazuur, citroenglazuur en karamelglazuur.

Wanneer: don 14/7, 9u30-13u (DAGWORKSHOP)
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod), mondmasker en gebaksdoos

Stapeltaart workshop (hele dag)

In deze workshop gaan we een taart met 3 lagen afwerken. We vullen elke laag met banketbakkersroom, smeren ze af met botercrème en bekleden ze met suikerpasta. Je leert de juiste ondersteuning voorzien en alle tips en tricks om de taart te stapelen. We maken enkele roosjes en andere bloemen om de taart mee te versieren en je leert ze op de taart bevestigen. De taartlagen zijn 22cm, 15cm en 10 cm in diameter.
Lunch en frisdrank is voorzien.

Wanneer: don 21/7, 9u30-16u/16u30
Niveau: Deze workshop is minder geschikt als eerste workshop, al eens een taart afgesmeerd en bekleed hebben met suikerpasta is aangeraden.
Prijs:
115 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos. De gebaksdoos mag bovenaan open zijn. Het onderbord heeft diameter 30cm.

Cookie cake met fruit

cookie cake workshop lettertaart bloemen fruit amandeldeeg kempen geel herentals kasterlee tessenderlo turnhout

Tijdens deze workshop leer je een prachtige en heerlijke cookie cake maken. We maken een koekjesdeeg met amandelpoeder en maken crème Suisse (een lichte crème obv banketbakkersroom) als vulling en topping voor de taart. Je taart wordt afgewerkt met seizoensfruit en eetbare bloemen (indien beschikbaar). Deze workshop blijft een topper en dit recept worden door vele thuisbakkers als go-to recept gebruikt!

Wanneer: za 23/7, 9u30-12u30 OF don 8/9, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Spuittechnieken: Botercrème bloemen

In deze workshop leer je verschillende soorten bloemen spuiten met een spuitzak met botercrème. We maken hiervoor gebruik van verschillende spuitmondjes. We versieren enkele cupcakes met de geleerde spuittechnieken. De cupcakes worden al gebakken voorzien.

Wanneer: don 28/7, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Niveau: van beginner tot ervaren bakker (al een spuitzak gebruikt hebben is een voordeel)
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Tweekleurentaart met beertje op de maan

Tijdens deze workshop leer je heel wat verschillende technieken om een taart mooi te decoreren. Je leert een taart vullen en strak afsmeren met botercrème, een reliëfrand maken in een andere kleur botercrème en een schattig beertje boetseren.

Wanneer: don 4/8, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Vegan gebak

Tijdens deze workshop leer je enkele veganistische topreceptjes maken. We maken brownierepen met chocomousse, citroentaartjes met ‘meringue’, fruitmousse en chocolate chip cupcakes met botercrème. Dit alles maken we zonder eieren, melkproducten of gelatine. Als vervangende producten gebruiken we makkelijk verkrijgbare (en soms verrassende) ingrediënten zoals agar agar, kokosmelk/room, sojaproducten, … Er wordt wel gebruik gemaakt van suiker en gewone bloem. Deze receptjes zijn ideaal om thuis ook een lekker dessertje op tafel te kunnen toveren voor mensen die vegan eten of intoleranties hebben!

Wanneer: za 6/8, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker 
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Feestelijke red velvettaart

Tijdens deze workshop bakken we een red velvet sponge cake die we vullen met een zachte roomkaasbotercrème en rodevruchtengelei. We werken de taart af als naked cake en met rode vruchten. Een verrukkelijke taart voor een speciale gelegenheid!

Wanneer: za 3/9, 9u30-12u30
Niveau: Van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Dessertglaasjes met laagjes

In deze workshop maken we Pinterestwaardige dessertglaasjes met mooie kleurrijke laagjes en verrassend lekkere smakencombinaties. We maken panna cotta met rozenwatergelei, kokosmousse met mango, een dessertglaasje met appel en vlierbloesemsiroop en een glaasje met hazelnootpastamousse. Heerlijk mooi!

Wanneer: don 15/9, 19-22u
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
58 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos (dessertglaasjes worden voorzien)

Trendy soesjes

We maken soezendeeg en krijgt hierbij een heleboel tips en tricks. We spuiten hier kleine soesjes van en ook tijgersoezen komen aan bod. We maken allerlei vullingen zoals (mokka)banketbakkersroom, frambozenmousse, ananas-mascarponemousse en sinaasappel-chocomousse om de soesjes mee te vullen en werken ze af met verschillende types glazuur.

Wanneer: za 17/9, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs: 55 euro
Meebrengen:
schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Egeltaart

Tijdens deze workshop leer je een biscuit vullen en crumb coaten met botercrème. We maken een buikje, gezichtjes en armpjes voor het egeltje uit suikerpasta en maken stekeltjes met behulp van een spuitzak en botercrème.

Wanneer: za 24/9, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Meringue pop taart

We gaan aan de slag om een taart te vullen en strak af te smeren met botercrème. We maken lollipops met kleurrijke meringue ter decoratie van de taart. Om de taart af te werken creëren we een ‘geschilderd’ kleureneffect aan de rand van de taart.

Wanneer: don 22/9, 18u45-22u15
Niveau: Deze workshop is minder geschikt als eerste workshop, enige ervaring hebben met spuittechnieken/afsmeren van een taart is aangeraden.
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Bakken met fruit

Tijdens deze workshop leer je enkele TOPreceptjes maken met fruit. We bakken citroen-fruittaartjes met meringue, speculaascakejes met peren, bosbessen-crumblemuffins en carrotcake met ananasstukjes. Om duimen en vingers bij af te likken!

Wanneer: don 29/9, 9u30-12u30 (DAGWORKSHOP)
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs:
55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Botercrème recepten

botercreme recepten

Tijdens deze workshop leer je op verschillende manieren botercrème maken (obv meringue, eieren, bloem, banketbakkersroom) en leer je verschillende smaken (chocolade, manon, vanille) geven aan je botercrème. Je ontdekt ook welke recepten geschikt zijn voor het gebruik van spuittechnieken. We verwerken de verschillende crèmes in miserable, truffelgebak, javanais en bokkenpootjes.

Wanneer: za 1/10, 9u30-12u30
Niveau: van beginner tot ervaren bakker
Prijs: 55 euro
Meebrengen: schort, handdoek, vaatdoek (vod) en gebaksdoos

Individuele workshops taartdecoratie

  • Je telefoonnummer wordt enkel gebruikt indien er last minute mededelingen zouden zijn ivm deze workshop.
    Opgelet: Na inschrijving zal u via mail de vraag krijgen om binnen de week het inschrijvingsgeld te betalen. Pas na betaling is uw inschrijving in orde.
  • Voer een nummer in van 1 tot 8.